Home Font-editors Fonty TFont

C-Font

Alweer een programma uit de ST Club, geschreven door Jeremy Hughes, ten behoeve van de conversie van Calamus fonts naar That's Write / Write On, en GEM/GDOS fonts. Prijs 9.95 bij de ST Club.


Voor iedereen die de tekstverwerkers That's Write resp. Papyrus gebruikt en niet wil beginnen met SpeedoGDOS vanwege de geheugeneisen die het gebruik van vectorfonts stelt dan wel nog niet echt tevreden is over de verscheidenheid bij de Speedo-fonts. C-Font geeft de mogelijkheid om een Calamus-font in te lezen, te kiezen voor That's Write, Write On, GEM/GDOS fonts als eindresultaat, de punt-grootte van het font vast te leggen, te kiezen voor het soort printer-font bij That's Write [9, 24 naalds, desk- of laserjet] en of het font gecomprimeerd moet worden opgeslagen.

Dat laatste scheelt behoorlijk in schijfruimte, zeker als een aantal punts-grootten wordt gekozen zoals 10, 12, of 14p. Voor gebruik in Papyrus is de uitgebreidste versie, die voor de laserjet [de fontnaam zal met een L beginnen], aan te raden. Vervelend is dan alleen dat Papyrus slechts niet-gecomprimeerde fonts aankan.

Alle door mij in Calamus te gebruiken fonts met uitbreidingen ten behoeve van het Pools, heb ik omgezet naar enkele [10, 12, en 14 punts] versies ten behoeve van That's Write. Over de problemen rond het font-gebruik bij de nieuwe versie van That's Write, versie 3, ga ik verderop even in.


Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 26 december 2000

Home Font-editors Fonty TFont