Home Welke Atari programma's? / Which Atari programmes ? Welke Atari programma's? / Which Atari programmes ? Calamus in TsjechiŽ

Calamus

Het aantal van de Atari Messe in Neuss [4-5 oktober 1998] meegenomen updates was zo groot dat ik niet tegelijkertijd alles heb geinstalleerd.

De belangrijkste voor me waren Calamus SL 98 en Papyrus 7. Over Papyrus 7 heb ik in de vorige aflevering al wat vermeld. Beide programma's kreeg ik zonder problemen aan de praat. De nieuwe versie van Calamus was in zoverre belangrijk voor me omdat de 1993 versie waar ik mee gewerkt had vůůrdat ik over was gestapt op Magic + Jinnee niet netjes in een multitasking omgeving wilde werken. In de overgangsperiode kon ik uit de voeten met een geleende SL95 versie.

Ook al bood ACN de SL95 voor praktisch niets aan, ik wilde liever wachten op de SL98 al zag ik tegen de update prijs op [circa DM600]. Tot mijn grote vreugde bleek Invers in Neuss een speciale beurs-aanbieding te hebben: voor slechts DM299 kon ik updaten! De deal was gauw gemaakt en nu maak ik allerlei klasse-plattegronden en proefwerken netjes met SL98. Blijft - maar dat had ik al met de SL95 - het probleem dat het document-formaat van Calamus niet backwards compatible is en de enkele professionnele belichtings-centrale nog steeds werkt met SL93 en geen aanstalten maakt om te updaten. Het zou goed zijn als in januari 1999 Ulf Dunkel ook de 'belichters' zou inschakelen en hun bij de tijd te brengen.


Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 26 december 2000

Home Welke Atari programma's? / Which Atari programmes ? Welke Atari programma's? / Which Atari programmes ? Calamus in TsjechiŽ