Home Jubileum Concert Krystyna Joanna Albrecht Maya Gordon

Maria Diduch-D±bkowska

Maria Diduch-D±bkowska is geboren in op 2 februari 1947 te £ód¼. Zij heeft haar opleiding gehad aan de Rijks Kunstacademie W. Strzemiński in £ód¼. Zij studeerde in 1973 cum laude af in schilderen- en beeldhouwkunst en in mode-ontwerp. In dat jaar verhuisde Maria Diduch samen met haar man Waldemar D±bkowski naar Nederland. Nu woont en werkt zij in Huissen.

Haar grote fascinatie; het papier, gebruikt zij als penseel. Schilderend met papier op papier, heeft zij een volstrekt eigen techniek ontwikkeld. Met een eindeloze hoeveelheid aan scheppingsmogelijkheden. Om de harmonie van het werk in evenwicht te houden, blijft de materiėle aard van het papier in haar werken volkomen ondergeschikt. Immers is het eindresultaat een harmonisch werk, een eenheid van compositie.

Het werk van Maria Diduch-D±bkowska is in binnen- en buitenland opgenomen o.a. in de Nationale Musea van Warszawa, Gdańsk, Wroc³aw, en Poznań, in het Papiermuseum in Duszniki Zdrój en het Deense Postmuseum in Kopenhagen.

In 1973 won ze het Beste Diploma van het Jaar van het Ministerie van Cultuur in Polen. In 1994 verkreeg ze een diploma op het Festival d'Art in Osaka, en in1996 won ze de Gouden Medaille op de 3rd Annual International Graphic Exhibition in Stockholm.

Maria Diduch
Holthuizerdreef 19
6852 JH Huissen
Nederland
telefoon: 026-3254444


Home Jubileum Concert Krystyna Joanna Albrecht Maya Gordon