Home Curriculum Vitae Curriculum Vitae Publicaties

Tentoonstellingen / Wystawy

1988
apotheek van Jan Uiterdijk, Damwoude
1989
De Colle, Kollum; Boekie-Woekie, Amsterdam; Najaarssaloon in Forma Aktua, Groningen
1990
Galeria Młodych, Warszawa; Galerie Sign, Groningen
1991
't Padhuis, Niebert; Academisch Ziekenhuis, Groningen
1992
Galerie De Blauwe Roos, Burum - Kunst met een blik over de grenzen;V-th International Triennale of Drawing, Wrocław; Galeria pod Kasztanami, Warszawa; Galerie Sign, Groningen
1993
Groninger Saloon, Galerie De Vorruit, Groningen; Vrijheid onder hammer /Amnesty International/, Groningen; Net even anders, Galerie Halte Kropswolde, Foxhol [met subsidie van de Provincie]; zomer saloon en najaarsaloon in Forma Aktua
1994
Galerie Krizkovsky, Groningen - motto Verandering; samen met Jędrzej Stępiak in Allersmaborg, Ezinge.

Vanaf 1991 houdt ze als initiatiefneemster, de One Picture Gallery in de Openbare Bibliotheek van Grijpskerk. Dit is een niet-commerciële galerie voor professionele kunstenaars uit het Noorden. Exposanten in de One Picture Gallery tot dus ver o.a. Albert Geertjes, Jan Loman, Tiddo Nieboer, Bien Velds, Cyprian Kościelniak. Publicaties over One Picture Gallery verschenen in Leesteken en Bibliotheek en Samenleving.

Ze heeft werken in particuliere collecties in Nederland, Polen en Noorwegen.

Joanna Paszkiewicz onderzoekt de verschillende ruimtelijke mogelijkheden binnen het platte vlak en laat duidelijk merken dat ze weet wat met kleur en vorm bereikt kan worden.

Polen vormt de grootste inspiratiebron voor haar werk. Hoewel het kleurgebruik een sfeer van mystiek oproept is dit wel doordacht toegepast even als haar lijngebruik.

De symmetrische en assymmetrische relaties tussen twee verschillende abstracte vormen voert in haar werk de boventoon. In dit proces begon ze in 1987, volgt zij de internationale traditie van de constructivistische en systematische bewegingskunst, die zich in West-Europa zowel als in Oost-Europa ontwikkeld heeft.


Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 29 november 1999

Home Curriculum Vitae Curriculum Vitae Publicaties