Home My mail and other assorted love stories Mymail Amail

Infitra

Na een snelle start in de eerste helft van 1998 [versie 0.12b en 0.13b] stokte het bij Infitra. Het contact met de auteurs verliep eerst wat stroef via e-mail maar al vrij snel daarna beperkte het zich tot een telefonisch contact met Eabe Kuik.

Uit een e-mail [04.06.1998] van de makers/distribiteurs van Infitra:

Beste Ronald & Rein,

In jullie mail vroegen jullie ons contact op te nemen over Infitra.

Misschien is het handig om ons gewoon een lijst met vragen te sturen waar we beide (Eabe Kuik, de programmeur en Karel Post, de publisher) rustig antwoord op kunnen geven.

Een eenvoudige voorstelling van ons en ons project is deze:

Eabe Kuik startte ruim een jaar geleden de ontwikkeling en het basisconcept van het communicatie-programma Infitra. Het programma is nog lang niet klaar maar de beta's 0.12 en 0.13 zijn al heel volwassen te noemen.

Infitra 'manages' meerdere mailboxen, ondersteunt nieuwe TOS compatibles en grafische kaarten (mits een nette VDI aanwezig is in de drivers), werkt 'Drag 'n Drop' tussen mailboxen onderling, en is uitermate geschikt om te draaien in combinatie met CAB.

De TCPIP verbinding loopt via STIK compatibles dus ook via STING en is ERG snel.

Compatibiliteit met PPPCONNECT en de DRACONIS TCPIP wordt overwogen, maar is nog niet besloten.


De GUI is transparant (zelfs doorzichtiger dan de meeste PC / MAC / LINUX e.d. mailers) en eenvoudig te begrijpen. Attachments kunnen worden ge-encodeerd, carbon copies kunnen worden verstuurd, en mailtexten kunnen als HTML worden ge-exporteerd.

Een deel van de 'look' is gemaakt door Karel Post, de rest allemaal door Eabe Kuik.

Verkoopprijs en uitleverdata:

Het aantal geregistreerde demogebruikers is op dit moment ruim 300 wereldwijd en wij hopen een extra aantal nieuwe gebruikers te realiseren zodra v1.0 gereleased wordt.

De prijs voor een standaardpakket zal +/- f79,- gaan worden en wordt leverbaar vanaf eind juli 1998. Een demoversie vind je op onze website: http://www.studio9.demon.co.uk/infitra/index.htm

Als distributiepunt is in eerste instantie gekozen voor Cybermax Publishing maar dealers kunnen contact met ons opnemen voor speciale prijzen per meerdere stuks afname.

email: cybermax@worldaccess.nl of ataritt@geocities.com

Aankoop verloopt via E-mail op de Infitra website en updates zijn tot v2.0 waarschijnlijk gratis.

Voor een telefonisch gesprek kunnen jullie wat mij betreft een datum prikken ('s avonds graag) dan zullen wij jullie met de nieuwste informatie en ontwikkelingen graag te woord staan.

Met vriendelijke groeten,

Karel Post
Eabe Kuik
Cybermax Publishing, cybermax@worldaccess.nl

Groeten,

Karel Post


Sinds de zomer van 1998 werkt nog slechts Eabe Kuik aan de verdere ontwikkeling van Infitra.

Van Infitra heb ik tot dus ver versies 0.12b en 0.13 [demo] en 0.13b gezien. By default gebruik ik thans Infitra 0.13b. Drag en drop van messages naar het display-scherm werkte niet in Infitra 0.13, wel bij Infitra 0.12b - bij 0.13 is een dubbel-klik nodig voor de display. Bij Infitra 0.12b zie ik de lijst van messages alleen maar groeien zonder dat ik orde kan scheppen in de mailboxen, dat gaat bij 0.13 weer een stuk beter m.b.v een drag 'n' drop tussen de mailboxen. Alhoewel dat ook niet even soepel loopt. Met name als ik veel boodschappen moet archiveren wil het programma nog wel eens crashen. De index-administratie blijkt daarna niet zijn bijgehouden hoewel de boodschappen wel in de andere folder staan. Ze zijn evenwel niet meer toegankelijk!

Eabe Kuik is bezig met het modulair opzetten van Infitra. Er bestaan als versies 0.14 en 0.16 die nog niet echt operabel zijn. Bovendien is de mailbox-administratie afwijkend van vorige versies. Zelf heb ik van Eabe een 0.13 versie met meerdere characterset mogelijjkheden zodat ik nu ook netjes met ISO Latin 2 uit de voeten kan.

Afgezien van wat beta-versies 0.14 t/m 0.16 die laten zien in welke richting de programmeur Eabe Kuik denkt is er niet zoveel veranderd sinds zomer 1998. De beta-versies kunnen wel mail ophalen doch niet versturen, en dat is voor dagelijks gebruik niet te verteren. Toch ben ik zeer blij met dit programma omdat het zeer snel was en is, en omdat mijn commentaar toch aangekomen is bij de programmeur. Ik werk nu met een variant van 0.13b die het mogelijk maakt om berichten in ISO-8859-2 te versturen [de mogelijkheid om dat in ISO-8859-1 te doen blijft onverlet] . En met een kleine 'patch' zou die dat ook kunnen voor ISO-8859-3 en hoger!


Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 26 december 2000

Home My mail and other assorted love stories Mymail Amail